Panel

Ny panel är ljus och fin, men kommer att gulna med tiden. De flesta önskar därför att behandla panelen för att motverka gulningen.

Du kan välja mellan Gjöco Panellack och Gjöco Interiörbets. Båda motverkar gulning av träet, och kan brytas till önskad kulör.

Gjöco Panellack kan strykas på både på nytt och tidigare lackat eller laserat underlag. Gjöco Interiörbets kan målas på obehandlat eller tidigare betsat underlag.


Förbehandling

Orena ytor kan rengöras med Gjöco Interiörrengöring (1:30) och därefter slipas med ett fint sandpapper. För att undvika fiberresning på nytt trä, bör underlaget fuktas med vatten och därefter slipas lätt före applicering av Gjöco Interiörbets eller Gjöco Panellack.

Toppstrykning

Det rekommenderas att göra en provuppstrykning, i fall man är osäker om trävirket är obehandlat eller för att undersöka om kulören är den man önskar. Olika nyanser av träslaget kommer att påverka färgen, så att kulören kan variera lite från panel till panel. Påförs jämnt med tunna strykningar i trävirkets längdriktning för att undvika fläckar eller så kallad överlappning. Använd penslar av god kvalitet. Påfør ett eller få bord om gangen i full lengde for å unngå skjolder.

Utstyrsliste

  • Gjøco Interiörrengöring
  • Penslar
  • Maskeringstape
  • Gjøco Interiörbets/ Gjøco Panellakk

Gå til våre produktsidor for sikkerhetsdatablader og teknisk info om våre produkter.

 

Förbehandling

IInteriörrengöring 

Toppstrykning


Interiörbets


Panellack