Lackerade golv

Lackerade golv har en fin och naturlig glöd, är slitstarka och lätta att hålla rena. Vi har både vattenspädbar och oljebaserad lack i olika grader av glans; från sidenmatt 15  - via halvblank 40 - till blank 90.

Vår oljebaserade lack innehåller uretanalkyd som gör den slitstark och vattenbeständig. Den har en gulaktig glöd som gör att den lämpar sig bra till mörkare träslag. Den vattenspädbara lacken är baserad på akryl/polyuretan bindemedel och ger en ljus och "vaxartad" yta som lämpar sig till ljusa träslag.

Den vattenspädbara lacken torkar snabbt och kräver att du jobbar raskt. Du kommer med bägge varianterna att få ett slitstarkt golv som är lätt att underhålla.Förbehandling

Underlaget rengörs först med Gjøco Interiörrengöring för att få bort fett, såparester och bonvax. Tidigare lackerade ytor och fabrikslackerad parkett mattas med sandpapper 150-180. Bruk av slipmaskin säkrar en jämn och grundlig slipning. Dammsug och torka med en luddfri lätt fuktig trasa. På tidigare lackerade/oljade ytor bör vidhäftningen testas innan påföring.

Toppstrykning

Rör om ordentligt före och under bruk. Lacken påföres snabbt och jämnt i träets längdriktning. På nytt träverk påföres minimum 3 strykningar. På tidigare lackerade ytor rekommenderas minimum 2 strykningar.

Eventuell fiberresning slipas bort med fint sandpapper. Slipdamm tas bort omedelbart. Det rekommenderas lätt mattslipning mellan varje strykning för att säkra en god vidhäftning.

Undvik att utsätta lacken för stark belastning (vattenspill, tryck m.m.) den första veckan efter lackering; Vänta minst 3-4 dygn med att placera tunga möbler o.dyl. på den lackerade ytan, och 1 vecka med att lägga på golvmattor. Vattenspill o.dyl. torkas upp omedelbart

Kom-ihåg-lista

  • Gjøco Interiörrengöring
  • Slipepapir
  • Lakkrull
  • Pensler
  • Rullebrett
  • Forlengerskaft
  • Gjøco Klarlakk oljebasert 15/40/90 eller Gjøco Klarlakk vanntynnbar 15/40/90


Gå til våre produktsider for sikkerhetsdatablader og teknisk info om våre produkter.

 

Förbehandling

Interiørrens

 

Toppstrykning

 


Klarlakk oljebasert
Klarlakk vanntynnbar